מטרתו המרכזית של מסמך המדיניות היא לרכז את המידע אודות המצב הקיים והמוצע בתחום המרחב הותיק של העיר לוד. מטרה נוספת היא להציג את הידע שנצבר בתהליכי ההתחדשות הקיימים בנוגע למאפייני ומשמעויות הליכי ההתחדשות העירונית השונים, בין בפינוי בינוי ובעיבוי ובין בשיפוץ וחידוש הקיים. על בסיס אלו, בא המסמך להתוות את הדרך להמשך תהליכי ההתחדשות העירונית במרחב העיר הוותיקה ולהנגיש את הכללים העירוניים לקידום תכנון וביצוע של מתחמי התחדשות עירונית.

המסמך מתמקד בשלושה תחומי ליבה, אשר קשרי הגומלין ביניהם מהווים את אבני היסוד של פעילות ההתחדשות העירונית:

  • תכנון עירוני – ניתוח והבנת המרחב הבנוי והמצב התכנוני הקיים במרחב ההתייחסות. בחינת האזורים שטרם קיבלו מענה תכנוני ומתן המלצות למדיניות לתכנון מיטבי תוך בחינת ההשפעה הצפויה של תוספת היח”ד בתהליכי ההתחדשות על כושר הנשיאה העירוני בהיבט של צרכי ציבור, תחבורה ותשתיות.
  • חברה – הצגת הליך הליווי החברתי שמבצע צוות הרכזים של “המבואה”, לטיפול באתגרים החברתיים של ההתחדשות העירונית החל מהסברה, דרך ליווי התארגנות והגעה להסכמות דיירים בתהליך התכנון, תהליך בחירת עו”ד מייצג דיירים, וההתקשרות מול היזם. בחינת ההשפעות החברתיות הצפויות מתהליכי ההתחדשות בעיר לבעלי הדירות במתחמים ולתושבי העיר ככלל.
  • כלכלה – בחינת הישימות של פרויקטים להתחדשות עירונית לאור מאפייני המרחב ועל בסיס הנחיות ברורות לבחינת הכדאיות הכלכלית של התמורות לדיירים למול המטלות הנדרשות למימושו. ובעת הצורך, בחינת האמצעים שיכולה להעמיד הרשות המקומית לשיפור כדאיות כלכלית של פרויקטים אסטרטגיים ואופן השימוש בהם.

    בנוסף לתחומי ליבה אלו, מתייחס המסמך להיבטים המשפטיים המרכזיים השזורים בכל תחום.

להורדת המסמך המלא לחצו כאן>>