אנחנו ממליצים שלא לחתום על התחייבות מכל סוג שהוא לפני שנקטתם בפעולות הבאות

  1. בדיקת סטטוס: פניה למבואה לבדיקה האם הבניין בו דירתכם נמצאת ממוקם באזור המיועד להתחדשות עירונית.
  2. בחירת נציגות: התאגדות של כל בעלי הדירות בבניין ומינוי נציגים מטעמכם שנבחרו ברוב בעלי הדירות, לניהול הקשר מול המבואה והיזם, בכדי לוודא שהאינטרס שלכם, התושבים, נשמר.
  3. בחירת עו”ד: בחירת עו”ד מייצג דיירים תיעשה על ידי בעלי הדירות, בהתאם לשיקול דעתם, בליווי המינהלת אשר תפקידה לוודא כי בחירת עורך הדין נעשתה באופן תקין על ידי רוב בעלי הדירות במתחם הרלוונטי. בעלי הדירות רשאים, כהמלצה בלבד, לבחור עורך דין ממאגר משרדי עורכי הדין להתחדשות עירונית המנוהל על ידי המינהלת, הכולל רשימת משרדי עורכי דין אשר עמדו בתנאי סף ונבדקה התאמתם וניסיונם בתחום.
  4. בחירת יזם: בהמשך לפרסום מסמך המדיניות להתחדשות המרקם העירוני הוותיק בלוד, מובהר כי בחירת יזם תיעשה על ידי בעלי הדירות, בהתאם לשיקול דעתם, בליווי המינהלת אשר תפקידה לוודא כי בחירת היזם נעשתה באופן תקין על ידי רוב בעלי הדירות במתחם הרלוונטי.

שימוש ב”פורמט מוצע להליך תחרותי לבחירת יזמים” ועמידת היזמים בתנאי הסף העירוניים ליזמי התחדשות עירונית
(להלן: “תנאי הסף ליזמים”) אשר נקבעו על ידי העירייה והחכ”ל מהווים המלצה בלבד. יחד עם זאת, יובהר כי ככל שהיזם שייבחר על ידי בעלי הדירות אינו עונה על דרישות הסף הקבועות בתנאי הסף ליזמים, העירייה ו/או החכ”ל לא תתקשר עמו בהסכמים הכוללים היבטים של מטלות ציבוריות, חילופי מקרקעין, הסכמי פיתוח וכדומה.

המנהלת להתחדשות עירונית נמצאת כאן בעבורכם, התושבים.

במסגרת המנהלת, הקמנו מרכז הכוונה וייעוץ אשר נועד לספק לכם את כל המידע הדרוש לקידום פרויקט להתחדשות עירונית בבניין בו אתם מתגוררים, החל מסיוע בהתאגדות הדיירים, דרך כל שלבי הפרויקט וכלה ברישום הנכס עם גמר הבנייה.
עובדי המנהלת ישמחו לענות לפניותיכם, לסייע לקידום הפרויקט וללוות אתכם לאורך כל התהליך.